Duurzame Relatiegeschenken | Reduce, Reuse & Recycle

Duurzame promotieartikelen worden steeds populairder. Niet gek, aangezien men zich steeds meer bezighoudt met de voetdruk die zij op de wereld achterlaten. Ook in de promotionele branche wordt steeds meer waarde gehecht aan duurzame promotionele artikelen.

Duurzaamheid heeft meer dan één betekenis. Het kan betekenen dat een product langer meegaat, maar het betekent ook dat het gemaakt is van duurzame materialen. Wanneer wordt gepraat over duurzaamheid, komen de 3 R’s vaak terug naar voren: reuse, reduce & recycle.

Reuse

Het hergebruiken van producten is een kleine verandering die je kunt maken om jouw impact op het milieu te beperken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een jute tas in plaats van een plastic tasje bij het doen van de boodschappen. De jute tassen gaan een stuk langer mee dan plastic tasjes, waardoor de hoeveelheid plastic en papier wordt gereduceerd. Ook het gebruik van herbruikbare drinkflessen kan een goede eerste stap zijn.

Wanneer je geïnteresseerd bent in het stimuleren van jouw personeel of andere relaties bij het gebruiken van herbruikbare producten, helpen wij je graag!

Reduce

Een erg belangrijke regel. Dit houdt in dat je het verbruik van natuurlijke middelen probeert te reduceren. Dit kan aan de ene kant al gedaan worden door middel van reuse. Wanneer een product opnieuw wordt gebruikt, hoeven er geen natuurlijke middelen gebruikt te worden voor datzelfde product. Aan de andere kant kan gelet worden op de verpakking van het product. Reduce gaat met name over het verminderen van plastic. Dit kan gedaan worden door de verpakking van het product kleiner of iets minder dik te maken. Bij het verpakken van onze producten proberen wij hier zo veel mogelijk rekening mee te houden!

Recycle

Bij recycling worden spullen die aan het einde van hun tijd zijn verzameld om te verwerken. Tijdens deze verwerking worden nieuwe grondstoffen geproduceerd om nieuwe producten van te maken. Met recycling wordt niet alleen bespaard op de grondstoffen van producten, zoals plastic flessen, maar er wordt ook energie bespaard. Het kost veel minder energie om grondstoffen te maken van gerecyclede producten dan om deze opnieuw te winnen.

Promotionele producten van gerecyclede stoffen worden steeds meer aangeboden. Zo kunt u ook verschillende gerecyclede producten in ons assortiment vinden. Een van onze populairste gerecyclede producten is de RPET rugzak. Deze rugzak is gemaakt van gerecycled plastic. Andere producten uit ons assortiment, zoals de onderzetter van bandmateriaal en kantoorartikelen van gerecycled kunststof worden ook steeds populairder onder bedrijven.

Kom je er niet uit?

Duurzame relatiegeschenken worden steeds populairder. Ben je ook op zoek naar een duurzaam relatiegeschenk of kom je er niet uit? Neem contact met ons op! Wij adviseren je graag. Ook als je het product waar je naar op zoek bent niet kunt vinden staan wij voor je klaar!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email